The Core

Årsmöteshandlingar

skickad 26 mars 2013 06:36 av Elias Giertz


Vill du dela ut mössor till treor?

skickad 11 mars 2013 04:29 av Elias Giertz

På onsdag klockan 13.30 kommer vi dela ut studentmössor till de treor som beställt via oss. Vi behöver några frivilliga ettor/tvåor som kan hjälpa till med utdelning. Förutom att vara ansvarstagande ska du vara väldigt glad och trevlig! Hör av dig till Elias Giertz om du är intresserad!

Välkommen till årsmöte den 26 mars!

skickad 23 feb. 2013 02:07 av Elias Giertz

 

ÅRSMÖTE

The Core växer sjukt mycket - i medlemmar, i pengar och i makt. Nu bjuds du in till årsmötet som bland annat beslutar vilka personer som ska ha det yttersta ansvaret för det här under 2013/2014.

Dramatiskt? Ja. 
Spännande? Ja. 
Roligt? Som fan!

*********************************************************
*********************************************************

Tid: Tisdagen den 26 mars klockan 15:00
Plats: Aula 4

För att kunna rösta måste du vara medlem i The Core. Majoriteten av alla elever är detta. Är du osäker, registrera dig (http://ebas.gymnasiet.sverigeselevrad.se/signups/index/240) senast den 25 mars klockan 12:00.

*********************************************************
*********************************************************

Förutom att välja styrelse händer en massa saker under årsmötet. Allt som hänt under 2012/2013 kommer redovisas, ekonomin kommer att granskas under lupp och förslag till förbättringar kommer att debatteras vilt.

Varmt välkommen!

Nils Werner och Amanda Forsman-Sundell lämnar sina uppdrag i förtid

skickad 9 nov. 2012 07:53 av Elias Giertz   [ uppdaterad 24 jan. 2013 06:06 ]

Styrelsen för The Core har idag beslutat datum för årsmötet för verksamhetsåret 2013-2014. Datumet är bestämt till den 26 mars 2013. Tid och plats kommer att meddelas senast fyra veckor innan årsmötets start, i enlighet med stadgarna.

– Årsmötet är alla elevers chans att påverka vad som händer i elevkåren. Det är då vi väljer styrelse och i vilken riktning kåren kommer att gå. Jag tycker det ska bli spännande, säger Elias Giertz, ordförande.

Under mötet meddelade också Amanda Forsman-Sundell och Nils Werner att de inte kommer att fortsätta sina uppdrag som styrelseledamöter. De lämnar sina uppdrag den 28 mars 2013 och inte i maj som planerat. Anledningen är att de vill lämna plats åt nya förmågor samtidigt som de båda vill fokusera på sina studier på IB-programmet.

– Amanda och Nils var de som la grunden för vad elevkåren kommit att bli idag. Jag kommer att sakna dem båda otroligt mycket, men jag vet att deras engagemang inom kåren kommer att fortsätta på andra sätt, säger Elias Giertz.

Vapenvila i Killergame onsdag och torsdag

skickad 7 nov. 2012 03:23 av Elias Giertz

Hej allihopa!

Från och med nu till och med fredag är det vapenvila i Killergame. Det beror på att väldigt många elever är borta från skolan pga utvecklingssamtalsdagar. Dessutom är det väldigt många föräldrar som går omkring i lokalerna - och det blir lätt väldigt förvirrande om ett fullskaligt krig pågår ute på torgen.

Därför är det inte tillåtet att döda någon i Killergame under onsdag och torsdag. Mord som registreras efter klockan 12.15 idag onsdag kommer att raderas och ogiltigförklaras. På fredag är det fritt fram att köra igen.

Vi hoppas att ni utnyttjar tiden till att införskaffa nya vapen, slipa på strategier och komma fram till era offers rörelsemönster. Passa på, för snart kör vi igen!

Hjälp oss gärna att sprida det här till alla på skolan!

Elias Giertz
Ordförande, The Core

REGISTRERA DINA MORD

skickad 5 nov. 2012 02:02 av Elias Giertz   [ uppdaterad 5 nov. 2012 05:24 ]

När du dödat ditt offer i KILLERGAME trycker du HÄR för att registrera vem du dödat. Det är MYCKET viktigt att du skriver in ditt nya offer. Detta måste du få från personen du dödat.

OBS, DU MÅSTE VARA INLOGGAD PÅ DITT YBC-KONTO FÖR ATT KUNNA REGISTRERA DINA MORD!

Om du INTE registrerar dödsfallet här kommer det inte att räknas och du får därmed inte heller några poäng.

Utdelning av KILLERGAME-offer klockan 11!

skickad 5 nov. 2012 01:05 av Elias Giertz

Härligt att alla är så taggade på KILLERGAME! Vi har tyvärr lite problem med kuverten och offerkedjan. Därför kommer utdelning att ske från och med runt kl 11 på torget, plan 4. Man får börja döda 13.30. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt!

Frågor och svar angående mössutprovningen

skickad 22 okt. 2012 05:06 av Elias Giertz

Stämmer det att elevkåren tagit emot mutor för att välja ABC-Gruppen som mössleverantör?
Nej. Elevkårens ordförande, Elias Giertz, är den enda som har laglig rätt att skriva under avtal i elevkårens namn. Han har inte tagit emot någon ersättning för personlig vinning för att skriva på avtalet. I efterhand fick två elever från årskurs 3 (Nils Werner och Amanda Forsman-Sundell) ett presentkort från ABC-Gruppen på 500kr vardera för att ordna allt det praktiska kring utprovningen, någonting som ABC ger till alla skolor de samarbetar med. Nils och Amanda har ingen laglig rätt att ta något beslut för elevkåren ensamma.

Är det verkligen rätt att de får presentkort?
Presentkorten har aldrig varit ett skäl för att elevkåren ska skriva under avtalet. Vi tänker enbart på elevernas bästa. Nils och Amanda har dock själva valt att avstå från att utnyttja sina presentkort för att undvika missförstånd om deras motiv. Styrelsen har också beslutat att The Core inte får ta emot förmåner eller ersättningar från ABC-Gruppen under kommande år. Styrelsen kommer också att föreslå till kommande årsmöte att det skrivs in i stadgarna att representanter från The Core inte får ta emot någon ersättning eller några förmåner från företag.

Varför valde ni egentligen ABC-Gruppen?
The Core har efter noga granskning av ungefär 20 st leverantörer och flera timmars diskussion valt att ge årets uppdrag till ABC-Gruppen. Alla leverantörer har granskats efter följande aspekter: pris, kundservice och kvalité. ABC-Gruppen har 10 års erfarenhet och levererar över 100 000 mössor varje år. De äger dessutom 80 % av Nordens mössmarknad. The Core har även förhandlat till sig de lägsta paketpriserna på mössor i hela Nacka och några av de lägsta i hela Stockholmsregionen. Av den anledningen fattade vi i år beslutet att anlita ABC-Gruppen.

Hur ligger ABC-Gruppen till prismässigt i förhållande till andra leverantörer?
Vårt järnpaket, vilket är det billigaste paketet vi erbjuder, kostar 379kr. Då får man en studentmössa, brodyr på framsidan, 4st på initialer, valfritt foder och valfri kokard. Samma paket kostar 724kr hos leverantören b2student. Hattbaren och Studentgrossisten erbjuder inte ens så många tillval. Om man köper en studentmössa med enbart brodyr fram kostar det 368kr. Hos Studentgrossisten kostar samma val 549kr, hos Hattbaren 495kr och hos NK 550kr. För att sammanfatta: Vi har väldigt bra priser.

Jag har hört att det var olagligt att ABC-Gruppen fick sälja produkter på skolan. Stämmer det?
Nej. Eftersom vi är en organisation helt fristående från skolan har vi all rätt att teckna avtal med vilka företag vi vill. I det här fallet ville vi utnyttja skolans lokaler, vilket rektorn har godkänt då vi har agerat i alla studenters intresse. Beslutet har han fattat med lagstiftning bakom sig. 

Det var jättestor press att köpa på mössutprovningen, tycker jag. Varför var det så?
Vi ber väldigt mycket om ursäkt om ABC-Gruppen varit påflugna och om det orsakat besvär för er. Vi antar dock att ni förstår att det är ett vinstdrivande företag som självklart vill göra vinst. Vi litar på att eleverna på YBC kan kritiskt granska deras marknadsföringsmetoder och säljknep. Vi kommer självklart utvärdera årets mössutprovning och se vad som kan förbättras till nästa år. Vi uppmanar alla elever i åk3 att svara på enkätundersökningen som skickas ut under måndagen.

Har ni ytterligare frågor går det bra att kontakta elias.giertz@ybc-nacka.se.

/The Core

KILLERGAME 2012

skickad 21 okt. 2012 13:36 av Elias Giertz   [ uppdaterad 21 okt. 2012 13:37 ]

Nu är det dags för KILLERGAME 2012! Reglerna är enkla: Du ska döda ett offer som du tilldelas av din uppdragsgivare (läs: The Core). För att delta i det blodfyllda spelet är allt du behöver göra att skriva upp dig på Torget, plan 4. Anmälningsavgiften är 10kr. 25% av pengarna går för att stötta KARI 2012, resten tillfaller vinnaren.
Den första tiden du kan anmäla dig på nu på måndag mellan 11.10-12.00. Du kan betala med kontanter och kort. Alltså, imorgon måndag mellan 11.10 och 12.00. Fler tider utannonseras på intranätet!
Läs mer HÄR.
P.S. Både personal och elever kan delta.

Protokoll för styrelsemöte 2012-10-08

skickad 15 okt. 2012 13:07 av Elias Giertz


Närvarande: Elias Giertz, Amanda Forsman-Sundell, Nils Werner

  

§1 Mötets öppnande

Elias Giertz hälsade styrelsen välkommen och öppnade mötet.

 

§2 Val av mötesfunktionärer

a) Val av ordförande

Amanda Forsman-Sundell utsågs av styrelsen till mötets ordförande.

b) Val av sekreterare

Elias Giertz utsågs till mötets sekreterare.

c) Val av justerare

Nils Werner utsågs till justerare av protokollet för mötet.

 

§3 Godkännande av dagordningen

Dagordningen godkändes av styrelsen utan ändringar.

 

§4 Ekonomisk rapport

Elias Giertz redogjorde för organisationens ekonomi, som inte förändrats avsevärt sedan föregående styrelsemöte.

 

Rasmus Eriksson-Rodriguez, projektledare för Assassination Game, har önskat pengar för att köpa in skedar till deltagarna i spelet. Styrelsen beviljade förslaget och godkänner att 90 kr får användas. Nils Werner ansvarar för att meddela Rasmus om beslutet.

 

§5 Social verksamhet

Elias Giertz rapporterade från Assassination Game-gruppen och förklarade att arbetet flyter på. Styrelsen ansåg att det inte fanns anledning att lägga sig i arbetet då medlemmarna och projektledaren sköter det otroligt bra själva.

 

Styrelsen beslutade att anordna Halloween-firande den 26 oktober, i samma stuk som förra året. Nils Werner och Amanda Forsman-Sundell ansvarar för att kontakta en medlem som kan styra upp det. Elias Giertz ansvarar gör att godis köps in. Amanda Forsman-Sundell står för pynt. Elias Giertz ansvarar för att kontakta filmkvälls-teamet angående skräckfilmsvisning.

 

§6 Serviceverksamhet

Mötet med ABC-Gruppen diskuterades. ABC-Gruppen kommer att leverera mössor till YBC i tre år framöver. Avtal är tecknade för år 2014, 2015 och 2016.

 

Priser för årets studentmössor, 2013, fastslogs. Elias Giertz ansvarar för att information går ut till treor.

 

§7 Föreningsverksamhet

Styrelsen lyfte inga frågor.

 

§8 Påverkansarbete

Amanda Forsman-Sundell kommer tillsammans med flera IB-elever att ha ett möte med delar av ledningsgruppen angående den allmäna studiesituationen på IB. Flera problem med lärare rapporteras och styrelsen bad Amanda återkoppla efter avslutat möte.

 

Elias Giertz fick i ansvar att titta på hur en rutin för klagomål på lärare kan utformas. Detta för att The Core ska kunna ägna sig fullt ut åt viktiga ärenden i stället för att ta tag i flera oviktiga. Detta skulle dessutom göra att det blev tydligare för personal och elever vilken roll The Core har. Styrelsens allmänna hållning är att The Core ska kunna stötta elever som behöver hjälp att driva frågor mot lärare, men det är just nu oklart i vilken form det ska ske. Elias återkopplar på nästa möte.

 

Elias Giertz fick i ansvar att se över möjligheterna att utbilda styrelsen och medlemmar i skoljuridik.

 

Styrelsen uppmanades att fundera på hur lärarpristävlingen kan göras om till julavslutningen.

 

§9 Intern organisation

Inga frågor lyftes.

 

§10 Övriga frågor

Inga frågor lyftes.

 

§11 Nästa möte

a) Styrelsemöte

Nästa möte kommer att äga rum den 9 november 2012.

 

b) Kårmöte

Nästa kårmöte kommer att äga rum den 7 november 2012.

 

§12 Mötets avslutande

Mötet avslutades.

1-10 of 16