[Namnlös]‎ > ‎

YBC och Samskolan

skickad 14 apr. 2011 05:22 av Okänd användare

Vi fått beskedet att kommunen beslutat att gymnasieverksamheten på Saltsjöbadens Samskola upphör från och med höstterminen 2011. Befintlig verksamhet på SP-programmet blivande årskurs 2 och 3, flyttas till oss på YBC. Eftersom de inte läser samma program som YBC:s BC-elever, kommer samskoleklasserna med största sannolikhet att fungera som egna enheter men läsa vissa kurser tillsammans med BC.

Dessutom skall SBC - Stockholm Business College - bli en del av YBC, istället för som tidigare planerat ha sin placering i Saltsjöbaden. Det innebär också att SBC startas som ytterligare ett ekonomiprogram istället för, som det tidigare var tänkt, en ny skola.

Planeringen för hur de nya eleverna skall integreras är redan igång. Som det ser ut nu, kommer vi att utöka lokalytan genom att utnyttja lokalerna i LärKan på plan 5. Detta är dock beroende av hur många av eleverna på befintliga program i Saltsjöbaden som väljer att följa med till YBC och hur många som till slut väljer det nya ekonomiprogrammet enligt SBC:s modell. 

Vi återkommer till er med mer information så snart vi har någon sådan att ge och kommer även att kalla till ett informationsmöte inom kort.

För er elever på BC och IB innebär inte detta någon kursändring, utan vi fortsätter vår verksamhet som tidigare, med den enda skillnaden att vi blir en något större skola.

Ni får naturligtvis titta förbi om det är något specifikt ni undrar över - vi hinner kanske inte alltid informera om allt som kan vara av intresse för er men ambitionen är ändå att hålla er alla uppdaterade!


/Elisabeth 

Comments