[Namnlös]‎ > ‎

Välkomna tillbaka !

skickad 2 nov. 2008 13:35 av daniel.lundqvist@ybc-nacka.se   [ uppdaterad 2 nov. 2008 14:10 ]
Hoppas höstlovet gjort er gott.

Vi har passat på att göra lite justeringar och uppdateringar under veckan.

1. Nätverket
Vi säkrar upp vårt trådlösa nätverk. Det har varit öppet för vem som helst under några veckor. Nu kommer nätverket att automatiskt känna av vilken dator som ska vara uppkopplad. Varje dator har en s.k. macadress. Det är denna som vi registrerar i nätverket. Om du öppnar datorn på skolan och kommer åt nätverket så är din macadress registrerad. Om inte ...... ?
Klicka här och följ instruktionerna.

Under tiden som du får vänta kan du logga in på nätet med följande uppgifter:
ID:  ybc
lösen:  letmein082. Hemsidan
Som vi lovat tidigare har vi nu börjat lyfta fram er elever, era arbeten och era reflektioner över livet på YBC. På vår mycket välbesökta hemsida finns ni nu med bild (i de flesta fall) och förnamn (lite förkortade namn av utrymmesskäl - åtgärdas snarast)
Ni hittar er här

Nästa vecka är vi representerade på två mässor, "commit-mässan" och Gymnasiemässan. Många kommer under dessa mässdagar att besöka era hemsidor. Det är därför jätteviktigt att alla tittar igenom sina hemsidor och anpassar innehåll och form så att det möter våra målgrupper och besökare på ett trevligt och trovärdigt sätt. Personligt - men med en tydlig YBC-representation. Vi hoppas också ni fortsätter att blogga.
IB2 och IB3 kommer att få hjälp av undertecknad eller Johanna G under veckan för att få sina sidor publicerade.

YBC's hemsida kommer att genomgå förändringar i två steg. Det första pågår just nu med en mycket tydligare koppling till dagens verksamhet. Steg två kommer i slutet på terminen eller i början av nästa och kommer att innebära att vi får en mycket mer dynamisk och flexibel webbplattfom med ett mer medierikt innehåll.

Sist men inte minst:
Ert arbete med hemsiorna kan belönas. Under gymnasiemässan avgör en jury vilken hemsida som är den bästa. Den belönas med en iPod Touch (skänkt av våra samarbetspartner inLife och Apple)

Läs mer om den lilla tävlingen här

Lycka till
MVH
Daniel
Comments