[Namnlös]‎ > ‎

Prioritering

skickad 21 sep. 2008 13:50 av daniel.lundqvist@ybc-nacka.se   [ uppdaterad 21 sep. 2008 23:17 ]
Hej,

Nästan 200 datorer är igång och uppkopplade mot internet varje dag på YBC. Verksamheten utvecklas snabbt och under denna vecka (39) kommer alla elever (1:or) och alla lärare att vara publicerade med egna hemsidor,  projekt- och kurssajter. Skolarbetena blir allt mer varierade och medierika  - det är en utveckling vi vill se och uppmuntra på YBC. Och det här är bara början.

Förhandlingar om förstärkt kapacitet i nätverket pågår med kommunen. Ser lovande ut, men som situationen ser ut just nu måste vi vara mycket noga med VAD vi använder den begränsade kapaciten till.

Skolverksamheten har naturligtvis högsta priorietet och därför måste alla respektera att det är just detta nätverket används till. Allt som inte har med utbidningen att göra, i synnerhet sådant som slukar nätverkskapcitet - t.ex online-spel, YouTube-videos mm - får vi göra på fritiden, utanför skolans nätverk. Däremot hoppas vi att ni producerar egna filmer.

En hel del filmat material, online-tjänster och liknande förekommer naturligtvis också i undervisningen. Vi ser positivt på det och vi vill utveckla det - tillsammans.
Vi måste ha plats i nätet för en allt mer medierik och varierad undervisning, det vinner vi alla på.

Keep up the good spirit ! 
/Daniel

Comments