[Namnlös]‎ > ‎

Panoramateatern kommer till YBC på The Darwin Day, 12 februari

skickad 5 feb. 2009 03:45 av Emma Rosén

2 föreställningar kommer att ges.

9.30       IB1a, IB1b och delar av IB2 (de som läser Biology Standard Level för Russell)

10.30     BC1a och BC1b


Plats: Miniaulan på plan 4.


En hälsning från Panoramateatern:

Panoramateatern spelar den 12 februari improvisationsteater på tema evolutionen på flera gymnasieskolor. Improvisationsteater innebär att vi spelar upp scener utifrån era (publikens) åsikter, kunskaper och frågor. Ni behöver inte förbereda er innan på något särskilt sätt. Vi frågar t ex om ord ni kommer att tänka på och vi drar inte upp någon på scenen. Vi vrider och vänder på det tema vi gestaltar och skapar perspektiv och har som ambition att göra vetenskapliga teorier mer konkreta, skapa igenkänning och humor.

Vi ser fram emot att komma och gästa er skola på The Darwin Day. Charles Darwin fyller tvåhundra år denna dag. Hela året är Darwinåret. Hans stora verk "Om arternas ursprung", (som fyller 150 år i år) bidrog till en av vetenskapens stösta upptäckter, kring hur livet utvecklas och förändras på jorden.

Vänlig hälsning
Mikael Edfelt / Konstnärlig ledare för Panoramateatern - Teatern för aktuell diskussion!
 
PS. Detta är inte kunskapsteater på så viss att vi ska lära er saker, utan vi så att säga skapar perspektiv på det puliken redan vet (gissar eller undrar), och inspiration att veta mer. Bra att veta är att vår roll inte är att vara experter, utan vi är nyfikna och vill undersöka ämnet tillsammans med er. D.S


Comments