[Namnlös]‎ > ‎

Datorstöld på Vittra

skickad 15 jan. 2013 00:26 av Oskar Sjögren   [ uppdaterad 15 jan. 2013 00:45 ]
Hej alla!

Igår, måndagen den 14 januari, tog sig två främmande personer in på Vittragymnasiet. De gick in genom dörren med elever på skolan, gick in i ett klassrum och tog med en dator och gick ut. Elever på skolan såg detta och larmade personalen. Personerna lade sedan ifrån sig datorn och det ledde också till att en av tjuvarna senare kunde gripas av polis. 

Vi har inte haft stölder av detta slag tidigare. Vi vill för det första uppmana er alla att tänka på hur ni hanterar datorer och andra värdesaker. 

Vi vill också uppmana er alla till att fråga om ni ser någon person, vuxen eller ungdom, som ni inte känner igen, att hälsa och fråga vem personen söker. Vi har ju ofta besök på skolan så det är inget konstigt att fråga detta, tvärtom är det mycket välkomnande. 

Vi vill också uppmana er alla till att ha era blippar så att ni kan använda dem. Tänk också på att vi inte ger ut matlappar som tidigare. Om ni släpper in någon som ni inte känner igen när ni går in, så frågar ni helt enkelt vem det är och vem personen söker. Om man inte kan svara på det så ska man inte vara på skolan. I så fall meddelar ni någon i personalen. Om ni vill ha med någon kompis till skolan går det självklart bra, men det måste anmälas i receptionen så att vi vet om det. 

MVH

Oskar


Comments